6_Wzor_plakietki_MPR

Tawerna Fisza miejscem Przyjaznym dla Rowerzystów

 

Wschodni Szlak Rowerowy Green Velo to najbardziej spektakularny projekt rowerowy, jaki do tej pory zrealizowano w Polsce. To ponad 2000 km specjalnie wytyczonej trasy (trasa główna 1887,5 km, trasy łącznikowe i boczne: łącznie 192 kilometry), którą od początku do końca przygotowano po to, aby dawała radość podróżowania i poznawania. Szlak wiedzie przez pięć województw wschodniej Polski (warmińsko-mazurskie, podlaskie, lubelskie, podkarpackie i świętokrzyskie). Już samo poznanie każdego z nich z osobna stanowi niezwykłe doświadczenie, a poznanie ich wszystkich zdaje się być jak czytanie wspaniałej baśni.

Przygodę na szlaku możesz rozpocząć w dowolnym punkcie. Możesz podróżować samodzielnie, z rodziną bądź z przyjaciółmi. Możesz jechać z północy na południe albo z południa na północ. Zacząć na krańcach owej trasy albo gdzieś w jej środku, wybierając, to co Cię fascynuje. Green Velo pokazuje piękno Polski Wschodniej w najlepszym wydaniu. Z paletą barw, zapachów i smaków, których nie znajdziesz nigdzie indziej. Wyrusz zatem w Polskę! Zasmakuj jej. I pozwól się oczarować.

Wschodni Szlak Rowerowy Green Velo jest najdłuższym, spójnie oznakowanym szlakiem rowerowym w Polsce.Przebiega głównie po asfaltowych drogach publicznych o niskim natężeniu ruchu pojazdów, przez obszar pięciu województw leżących we wschodniej części kraju: warmińsko-mazurskiego (397 km), podlaskiego (598 km), lubelskiego (414 km), podkarpackiego (459 km) i świętokrzyskiego (210 km). Niemal 580 km (29% długości trasy) stanowią odcinki prowadzące przez tereny leśne, a 180 km (9% długości trasy) przypada na doliny rzek.

6_Wzor_plakietki_MPR

A gdyż już wyruszycie Wschodni Szlak Rowerowy Green Velo to koniecznie musicie odwiedzić Tawernę Fisza concept by Marcin Budynek. 

Malownicze położenie restauracji nad rzeką Netta, tworzy wyjątkowy klimat. Charakteru dodaje specjalnie zaaranżowane wnętrza i modne dodatki w stylu marinistycznym.  Autorska kuchnia mistrza Marcina Budynka odzwierciedla regionalną kuchnię polską z międzynarodowymi akcentami, podane w prosty ale oryginalny sposób. Koncepcja menu oparta na świeżych rybach słodkowodnych, morskich. U zupe łnieniem menu są owoce morza a także polskie mięso. Potrawy przygotowywane  pod okiem Szefa są  z najwyżej jakości produktów od znanych i lokalnych dostawców.

W sezonie letnim od 1 lipca do 31 sierpnia oferujemy pełnowartościowe śniadanie dla rowerzystów oraz lunch box na zamówienie które można zabrać w dalszą  rowerową podróż. Dodatkowo dla każdego rowerzysty oferujemy bezpłatną szklankę wody oraz skorzystanie z toalety.