Akademia Kulinarna Marcina Budynka
  • Home
  • Akademia
    • Aktualności
    • Warsztaty
    • Pokazy
  • Oferta
  • Przepisy
  • Galeria
  • Kontakt
  • |  Blog
  • Facebook
Domowy pasztet na grzance i chutney z mango

Domowy pasztet na grzance i chutney z mango

Barszcz z malinami, gęsiną i paluchami z makiem

Barszcz z malinami, gęsiną i paluchami z makiem

krem z wędzonej białej czekolady

Krem z wędzonej białej czekolady

Chłodnik z kiszonych pomidorów z pietruszkowym pesto i olejem z palonego dębu

Krem z pieczarek i białych szparag

Sałatka z grillowanych szparag i łososia wędzonego

Wiosenny sandacz z kremem szparagowym

Polędwiczka smażona w pieprzu i papryce wędzonej z dodatkiem soczewicy

Aromatyczny stek z warzywnym puree i fasolką szparagową

Pieczona biała kiełbasa ze skorzonerą, kremem z pasternaka z dodatkiem chrzanu

Ciabata z pieczoną białą kiełbasą

losos

Szparagi w fartuszkach z łososia norweskiego

teryna

Teryna z dwóch rodzajów łososia norweskiego

Barszcz z malinami, gęsiną i paluchami z makiem

  1. Żebra zalewamy wodą gotujemy ok 40 min, z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego i pieprzu, następnie dodajemy warzywa i gotujemy 1 h 20 min
  2. Buraki tniemy w cienkie plasterki, zalewamy gorącym bulionem i odstawiamy na 2-3 godziny. Po tym czasie cedzimy barszcz dodajemy przetarte przez sito maliny aby pozbyć się pestek, doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotowy barszcz podgrzewamy.
  3. Sposób podania: Kiełbasę tniemy w zapałkę, układamy w bulionówce, następnie wlewamy barszcz, podając z paluchami z makiem.

Lista zakupów – wszystkie składniki potrzebne do przepisu:

  • Bulion na wędzonce
    1 L
  • Żeberko wędzone
    500 g
  • Woda
    1,5 L
  • Przypalona cebula
    1 sztuka
  • Marchew, por, seler, pietruszka
    1 sztuka
  • Ziele angielskie
    4 sztuki
  • Liść laurowy
    2 sztuki
  • Ziarna pieprzu
    2 sztuki
  • Buraki obrane
    500 g
  • Maliny mrożone
    200 g
  • Paluchy z ciasta francuskiego
    8 sztuk
  • Kiełbasa z gęsiną
    100 g
  • Sól
    wg uznania
  • Pieprz czarny
    wg uznania

Powrót

Warsztaty

  • Warsztaty „Gotuj Lokalnie”31 marzec 2015 - 17:13
  • 20140721_galeria_11IV edycja warsztatów kulinarnych21 lipiec 2014 - 10:00

Pokazy

  • 20141111_galeria_02Czas na Gęsinę11 listopada 2014 - 10:00
2015 © Akademia Kulinarna Marcina Budynka | design by armadastudio
  • Facebook
Krem z wędzonej białej czekolady krem z wędzonej białej czekolady Domowy pasztet na grzance i chutney z mango Domowy pasztet na grzance i chutney z mango
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.Czytaj więcej
Scroll to top